Univ.-Prof. Dr. Anja Geigenmüller

Dekanin

Telefon +49 3677 69 - 4085

Prof. Bach zum Editorial Board Member des "Journal of Management & Organization" ernannt

< On Tour in Yogyakarta

15.07.2013

FG Unternehmensführung/Organisation

Die Zeitschrift "Journal of Management & Organization" (JMO) wird von der Australian and New Zealand Academy of Management (ANZAM) herausgegeben. Um im australischen Zeitschriftenranking die Kategorie „A“ zu erreichen, hat sich das Journal eine neue strategische Ausrichtung gegeben. Passend zur Mehrzahl der bisherigen Beiträge positioniert sich das JOM nun als Journal mit Fokus auf Arbeiten zur Kontingenzforschung. Gleichzeitig wird das Journal ab der nächsten Ausgabe von der anerkannten Cambridge University Press publiziert. Prof. Bach soll als Editorial Board Member und Gutachter an dieser Neupositionierung mitwirken. Die Ernennung zum Editorial Board Member gilt zunächst für 3 Jahre.

Auszug aus der Nachricht zur Neupositionierung des Journals:

“The ANZAM Board is delighted to announce that Cambridge University Press will be the publisher of Journal of Management & Organization in the future. […] We are delighted to have such a prestigious publisher to work with. Coupled with the change in publisher, we have made a submission to the Australian Business Deans Council (ABDC) for the Journal to be upgraded to an 'A'.

The journal will take a slightly different emphasis in the future. While the journal will continue to welcome papers across the full range of organization, management and business disciplines from all countries, its specific focus will be to publish articles which demonstrate how context shapes managerial practice and/or discuss effective ways for organizations to adapt to varying environments. Such contextual factors include country or region, cultural factors (national and organizational), institutional factors (from the structure of the economy to laws, regulations, systems and norms), and industry and organizational factors (size, employee demographics, diversity of stakeholders).”